פסח כשר בריא ובטוח עם מכבי

    עפר גדנקן No Comments on פסח כשר בריא ובטוח עם מכבי

    המלצות לניקיונות בבטחה ולתזונה נכונה בפסח

    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    תקופת הניקיונות לפני חג הפסח מחייבת אותנו לנהוג במשנה זהירות על מנת לשמור על שלום משפחתנו ולהגיע אל החג בבטחה, שלמים ובריאים. מכבי מגישה טיפים חשובים ויעילים להתנהלות נכונה במהלך הניקיון 

    שומרים על הילדים. פעולת מנע ראשונית לשמירה על ילדינו מחשיפה לחומרי ניקיון רעילים היא אחסון חומרי הניקוי בארון הרחוק מהישג ידם של ילדים. נייחד לחומרי הניקוי ארון גבוה או ארון נעול ונקפיד ביתר תשומת לב שלא להשאיר חומרי ניקוי במיקומים זמינים, אפילו לא לרגע בודד. רגע אחד של אי שימת לב עלול להיות הרה אסון.

    שומרים על הידיים. בעת שימוש בחומרים חריפים ופעילים, חשופות הידיים למגע עם החומרים שאינם מיטיבם עם העור. לשמירה מיטבית על עור הידיים וכשמירה כללית על הגוף ממגע מיותר עם חומרים מזיקים, נקפיד על עטיית כפפות מגן עבות ואיכותיות לכל משך הזמן של השימוש בחומר החריף.

    שומרים על ההוראות. חשוב מאד לקרוא היטב את הוראות השימוש המוטבעות על גבי כל חומר ניקוי או מוצר ניקיון טרם השימוש. שימוש לא נכון עשוי לגרום לתופעות לוואי מסוכנות כתוצאה ממפגש של חומרים אסורים במגע בין חומר הניקוי למשטח המנוקה. בנוסף, נימנע מלערבב חומרי ניקוי זה בזה, ערבוב חומרים מנוגדים עלול ליצור הרכב כימי מסוכן שיכול להביא לפגיעות חמורות ומסכנות חיים.

    שומרים את האריזות. נאחסן את חומרי ותכשירי הניקוי השונים באריזתם המקורית. נימנע מלהעביר חומרי ניקוי לאחסון בבקבוקים שאינם מסומנים, מיכלים חד פעמיים, כוסות או אריזות שונות. בלבול רגעי בין סוג האריזה לתכולתה עלולים להיות מסוכנים ולהביא לשימוש בלתי מבוקר בחומר הניקוי.

    שומרים על האוויר. חומרי הניקוי החריפים מסירים היטב את הלכלוך בעזרת החומרים הפעילים, אך החומר הפעיל אינו נשאר רק על המשטח המתנקה אלא ממלא גם את האוויר באדים שאינם בריאים לשאיפה. על מנת לשמור על אוויר צלול ורענן נשאיר חלון פתוח בזמן השימוש בחומרי ניקוי ונרוויח מלבד הבית הנקי, גם אוויר נקי ובריא לנשימה.

    שומרים על האווירה. שעות הניקיון הרבות עשויות להביא לידי עייפות שניכרת לעיתים גם באווירה. נשים לב ליצור הפסקות ביניים לשתייה ואכילה, לאגירת כוחות ולהתעמלות קצרה שתזרים כוח חדש בעורקים ותיתן מרץ להמשיך בעבודות הפסח. לשמירה על אווירה נעימה גם בערב החג, נדליק מוזיקה אהובה על בני המשפחה ונרתום את כולם לעבודה על פי הקצב.

    השינוי החד בהרגלי האכילה שלנו בפסח, הן מבחינת סוג המזון ונפח הארוחות, משפיע באופן שונה על אנשים. אצל רבים מאיתנו שמחת החג מהולה, במידת מה, בתופעות לוואי המלווים בתחושת כבדות ואי נוחות. רוחמה פרנקל, דיאטנית מכבי ויועצת משרד הבריאות למגזר החרדי, עם המלצות לפסח שיסייעו לכם לשמור על תזונה מאוזנת גם בחג.

    תעשו סדר- סעודות חול המועד לרוב נאכלות בשעות אחרות מימי שגרה. יחד עם זאת, מומלץ לשמור על ארוחות מסודרות, ולקבוע שעות קבועות לסעודה, בהתאם לשעון חול המועד. כך כל בני המשפחה, יודעים שעליהם להתכנס לשעת הסעודה. זה עושה סדר, וגם יחסוך לנו התעסקות רבה במטבח.

    תאכלו. אל תנשנשו – לרוב סעודות החג מאורגנות, אך בין הארוחות אנשים רבים אינם מתיישבים לאכול בצורה מסודרת ארוחת ביניים אלא מנשנשים, בעיקר ללא תכנון מראש. במקום זאת, מומלץ בין הארוחות לתכנן את האכילה, לשים  את המזון על צלחת, ולאכול בישיבה ובנחת.

    שתו הרבה מים – רבים סובלים מחוסר נוחות במערכת העיכול מאכילת מצה שנגרמת בעיקר בגלל תכולת המים הכמעט אפסית שבמצה. ולכן חשוב ביותר להקפיד על שתיה מרובה בפסח. הקפידו לשתות לפחות 12 כוסות מים ביום.

    הקפידו לאכול ירקות – חשוב להקפיד לאכול ירקות בכל ארוחה, כל אחד כמנהגו. אכילת ירקות עשויה למנוע תופעות לוואי שאנשים רבים חווים בפסח הן בשל אכילת מצה מרובה והשינוי החד בתזונה.
    מומלץ לגוון בסוגי הירקות, בצבעים שונים. ניתן לאכול אותם טריים או מבושלים.

     תאכלו פירות. אל תשתו אותם – בפסח אנשים רבים נוהגים לשתות מיצי פרי טבעי ביתיים על בסיס יומי.  חשוב להדגיש  שהדין של מיצי פירות ותרכיזים טבעיים הוא כדין שתיה מתוקה למרות שאינם מכילים סוכר מוסף אלא רק סוכר שמקורו בפרי. איכלו את הפירות בשלמותם קרוב לדרך בריאתם.

     הימנעו משתיה מתוקה – שתיה מתוקה נחשבת כאם כל חטאת בהיבט הבריאותי בטווח הקצר והארוך. כמות הסוכר העצומה במשקאות הופכת אותם לממתקים של ממש. משפחה שצורכת 2 בקבוקים בסעודה צורכת כ 106 כפיות סוכר, את זה תחלקו למספר הנפשות במשפחה והרי לכם כמות הסוכר הממוצעת שכל אחד מבני המשפחה אכל.

     המעיטו בטיגון – אם לשפוט לפי התפריט הרווח במחוזותינו, נראה שדווקא חג הפסח מתאים יותר לקבל את השם חג השמן. חשוב להדגיש שטיגון אינו מומלץ גם לאנשים רזים ובכללם ילדים ולכן וותרו על הטיגונים בפסח והעדיפו להכין אותם באפיה. הם טעימים גם כך. השמן המומלץ לאכילה הוא שמן זית. מומלץ להימנע משמן דקלים.

    בחרו בתבונה את התוספות על המצה – השתדלו להנות מאכילת מצה לבדה וללא חיפויים של שכבות חמאה, דבש ויציקות שוקולד. יש אנשים שבפסח מגלים כישורים יוצאי דופן בארכיטקטורה של חיפוי המצות והיצירות רק הולכות ומשתכללות משנה לשנה. קחו בחשבון ששטח הפנים של המצה הוא גדול וצריך הרבה חומר כדי לצפות את הכל. ואם כבר חיפוי אז עדיף ממרחים בריאים כגון גבינה, אבוקדו, טונה, חרוסת.

    איכלו כמויות מתונות – סעודות החג נמשכות לאורך שעות רבות,  וגורם לאנשים רבים לאכול הרבה יותר ממה שהם זקוקים לו. נסו למתן את כמויות האכילה. איכלו עד לתחושת שובע ולא מעבר לכך. לעסו היטב את האוכל ואיכלו לאט. אלה משפיעים לטובה על תחושת שובע מוקדמת. העדיפו מזונות מבושלים או אפויים והפחיתו ככל הניתן אכילה של מזונות מטוגנים.



    0 תגובות